Metody a postupy v poradnách podpory zdraví : národní program zdraví - projekty podpory zdraví 2001 - Rážová, Jarmila; Tučková, Petra; Kebza, Vladimír, 1953-; Komárek, Lumír, 1938-; Šoltysová, Taťjana, 1946-; Tučková, Věra (Státní zdravotní ústav, 2001)
Príručka je metodickou pomôckou pre všetkých lekárov, zdravotné sestry, asistentky hygienickej služby, bakalárov, psychológov a ďalších odborných pracovníkov poradní podpory zdravia štátnych i neštátnych zdravotníckych organizácií. Poradne podpory zdravia poskytujú individuálne poradenstvo ľuďom ohrozeným hlavne kardiovaskulárnym, nádorovým a metabolickým ochorením. Základom prevencie i ich liečby je obmedzenie zdravotných rizík životného štýlu - hlavne v oblasti výživy, fajčenia, telesnej aktivity a stresu. V príručke sú prehľadné a presné metodické postupy pre odborných pracovníkov poradne ako zvládnuť všetky tieto oblasti (odborne vyšetriť pacienta a odporúčať optimálne zmeny vo výžive a spotrebe alkoholu - vo fajčiarskych návykoch - v telesnej aktivite - vo zvládaní stresu). Prílohy a schémy sú dostupné aj na webovej adrese - http://www.szu.cz