Plynové injekce - Marek, Jiří, 1933-; Kolářová, Milena, 1960- (Triton, 2002)
V komplexe fyzioterapeutických a kúpeľných metód si dobýva stále väčší priestor metóda plynových injekcií. Príručka je vodítkom po reflexných metódach, kde možno použiť podkožne zavedený medicinálny plyn. Aplikácia kúpeľného plynu do podkožia - insuflácia - je dávno používanou metódou reflexnej terapie. Podkožnou injekciou oxidu uhličitého (CO2) sa dosiahne hyperémia - zvýšené prekrvenie danej oblasti tela. Tým sa docieli oteplenie, zníženie bolesti, uvoľnenie kŕča, zvýšenie resorpcie (vstrebávania) patologických zmien, potlačenie zápalu a rastu baktérií