Plynové injekce - Marek, Jiří, 1933-; Kolářová, Milena, 1960-; Kračmar, Bronislav, 1957- (Praha : Triton, 2002)
V komplexe fyzioterapeutických a kúpeľných metód si dobýva stále väčší priestor metóda plynových injekcií. Príručka je vodítkom po reflexných metódach, kde možno použiť podkožne zavedený medicinálny plyn. Aplikácia kúpeľného plynu do podkožia - insuflácia - je dávno používanou metódou reflexnej terapie. Podkožnou injekciou oxidu uhličitého (CO2) sa dosiahne hyperémia - zvýšené prekrvenie danej oblasti tela. Tým sa docieli oteplenie, zníženie bolesti, uvoľnenie kŕča, zvýšenie resorpcie (vstrebávania) patologických zmien, potlačenie zápalu a rastu baktérií
Obsahuje bibliogr. odkazy
Kniha - návod na použitie - je určená lekárom v teréne, praktickým lekárom pre dospelých, deti a dorast, tiež aj odborným lekárom FBLR, ortopédom, neurológom, chirurgom a internistom, rovnako aj fyzioterapeutom všetkých stupňov vzdelania i sestrám, ktoré pracujú pod vedením lekárov, ktorí ovládajú metódy reflexnej terapie
Keywords: injekcie subkutánne -- klasifikácia -- metódy -- využitie; oxid uhličitý -- použitie terapeutické -- aplikácia a dávkovanie; spôsoby fyzioterapie -- metódy -- využitie; plyny -- aplikácia a dávkovanie -- použitie terapeutické; terapia reflexná -- metódy; príručka