Špeciálna chirurgia 2 - Ohrádka, Bernard; Fedeleš, Jozef; Makai, František, 1933-2009; Zboja, Štefan (Univerzita Komenského, 2002)
Učebnica sa zameriava na chirurgické a ortopedické výkony v rámci vzdelávania v traumatológii a ortopédii. Je navrhnutá pre študentov medicíny a odborníkov v oblasti zdravotníctva, ktorí sa pripravujú na prax v chirurgických a ortopedických disciplínach. Obsahuje podrobné informácie o chirurgických postupoch, technikách a diagnostike, pričom osobitný dôraz kladie na vzdelávanie v oblasti traumatológie a ortopédie. Učebnica je neoceniteľnou pomôckou pre lekárov, ktorí sa chcú zdokonaliť v oblasti ortopedických výkonov a chirurgických zásahov.