Čo potrebujete vedieť o ochoreniach prostaty : benígna hyperplázia prostaty - Kliment, Ján, 1946-; Kraker, Branislav (Martin : Osveta, 2002)
Brožúrka informuje širokú laickú verejnosť o najčastejších ochoreniach mužov vo veku od 50 rokov - o ochoreniach prostaty. Textovo a graficky kvalitne spracovaná príručka úvodom oboznamuje čitateľa s anatómiou a funkciou prostaty. Potom sa venuje trom jej najčastejším ochoreniam – benígnej hyperplázii (zväčšeniu) prostaty, karcinómu prostaty a zápalu prostaty. Tieto ochorenia približuje z hľadiska klinických prejavov, spôsobov diagnostiky a terapie. Záverom sú najčastejšie otázky pacientov a odpovede na ne
Keywords: hyperplázia prostaty -- diagnostika -- terapia; nádory prostaty -- diagnostika -- terapia; prostatitída -- diagnostika -- terapia; práce populárne