Choroby obvodových cév - Kozák, Pavel, 1922-2003 (Knižnice praktického lékaře, 1981)
Monografia je moderně zpracované dilo o poruchách tepenné, žilní a lymfatické cirkulace. Odborný i praktický lékař najde v této knize nové informace o patologické fyziologii, diagnostice a léčení nejrůznějších cévních nemocí. Pro svou prognostickou závažnost bude jistě největší zájem soustředěn na obliterující aterosklerózu a tromboembolické příhody tepenného a žilního původu. Avšak i ty méně časté cévní nemoci, jako arteritidy a vazoneurózy mají v knize své místo.