Teedrogen und Phytopharmaka : ein Handbuch für die Praxis auf wissenschaftlicher Grundlage - Czygan, Franz-Christian; Frohne, Dietrich; Hiller, Karl; Höltzel, Christoph; Nagell, Astrid; Pachaly, Peter; Pfänder, Hans Jürgen; Willuhn, Günter; Buff, Wolfam (Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft, 2002)
Farmaceuti a lekári zažívajú „zelenú vlnu“ – návrat ľudí k „prírodným liekom“. Kniha je im nápomocná pri odpovediach na otázky ako a na čo používať rôzne čajové drogy, aké je ich zloženie, účinky a vedľajšie účinky, ako ich uchovávať, ako pripraviť čaj, ako sa skúšajú kvôli zámene a falšovaniu. Ďalej sú tu informácie o čajových preparátoch a fytofarmakách podľa najnovších poznatkov. Každá čajová droga je predstavená kvalitnými fotografiami celej rastliny a detailom častí používaných na čaj spolu s podrobným botanickým popisom. Zaradené sú tu aj chemické vzorce účinných látok, ilustračné fotografie mikroskopických preparátov potrebných pre skúšanie a bohatý zoznam použitej literatúry. Vysoko kvalitne graficky a odborne prevedená kniha určite uspokojí každého záujemcu o čajové drogy, ktoré sa využívajú ako v ľudovom liečiteľstva, tak aj oficiálne