Diéty - Murgová, Ružena (Grafotlač Šoltýs, 2002)
Nesprávnou výživou vzniká väčšina civilizačných ochorení. Nikdy nie je však neskoro urobiť krok správnym smerom k nášmu zdraviu. Zdravý i liečebný účinok stravy sa dosahuje: správnym výberom potravín, zmenou pomeru základných živín (racionálny je B:T:C = 1:1:4), zmenou množstva stravy, vhodnou kuchynskou úpravou a zmenou časového rozdelenia stravy. Brožúrka popisuje 11. diét plus špeciálnu bezlepkovú diétu, ktoré sa využívajú ako súčasť liečenia určitej choroby. Vysvetľuje ich liečebné použitie, technológiu prípravy, vhodnosť a nevhodnosť určitých potravín a iné potrebné skutočnosti. Súčasťou sú recepty pokrmov, ktoré sú počítané pre 2-4 osoby