Neurologické ošetrovateľstvo - Slezáková, Zuzana; Mikušová, Dagmar; Pavlíková, Slavomíra (Osveta, 2002)
Učebnica približuje ošetrovateľský proces, prostredníctvom ktorého je zabezpečená ošetrovateľská starostlivosť pri jednotlivých vybraných neurologických ochoreniach. Ošetrovateľský proces zahŕňa stručnú charakteristiku ochorenia, špecifickosť ošetrovateľského posudzovania zdravotného stavu, sesterské diagnózy, ciele a výsledné (očakávané) kritéria a plán ošetrovateľských intervencií sestry