Léčba nervů přírodními sílami - Weinfurter, Karel, 1867-1942 (Bratislava : Globus)
Publikácia vysvetľuje vzťahy medzi telom a dušou a ponúka rôzne spôsoby liečby nervov duševnými silami. Autor popisuje človeka ako bytosť zloženú zo siedmych princípov (hmotné telo; astrálne telo; prana - životná sila; kama – súhrn nižších žiadostivostí; manas – nižšia duša; buddhi - božská a nesmrteľná duša; Duch, resp. Duch Svätý), ktoré sa navzájom prestupujú. Porušením rovnováhy alebo harmónie týchto siedmich častí vzniká choroba. Liečiť sa dá psychickými silami. Naša psychická sila bude väčšia a tým aj liečenie ľahšie, čím viac pochopíme určité zákony, a čím viac im budeme veriť. Publikácia sa ďalej venuje vzťahom duše a myšlienky, duše a tela, myšlienky a zdravia, práci a odpočinku nervov. Popisuje správne myslenie a liečenia nervov rôznymi duševnými technikami – pranou, psychickými silami, myšlienkovou silou autosugescie, telepatiou, modlitbou a vierou, koncentráciou
Keywords: psychoterapia -- metódy; terapie myseľ-telo -- metódy; terapie spirituálne; autosugescia; telepatia; náboženstvo; liečba duševná; vzťahy duša-telo, metafyzické; myslenie; pozornosť