Zdraví pro ženu a dítě přírodními prostředky - Hofhanzlová, Judita (Alternativa, 2002)
V dnešnej dobe zlých stravovacích návykov by sme si mali častejšie pripomínať výrok Sv. Hildegardy z Bingenu: „Čo ješ, tým sa stávaš“ a vrátiť sa ku stravovacím zvykom našich prababičiek. Ich strava bola jednoduchá, prirodzená, šetrne pripravená z ovocia, zeleniny, strukovín, obilnín či planých rastlín, rastúcich či vypestovaných v blízkom okolí, v domovskej zemi. Bola pestrá, sezónna, s veľkým podielom tepelne neupravovaného jedla. Mäso sa konzumovalo občas, najviac jedenkrát týždenne. S týmito múdrymi zvykmi a hlavne receptami nás autorka oboznamuje na cca 2/3 strán knižky. Ďalej poskytuje mladým mamičkám cenné rady o kojení, starostlivosti o telo a kožu, a to aj u dieťaťa. Kto si chce ľahšie ochorenie liečiť sám, jemne, rýchlo a bez vedľajších účinkov, dostane informácie o rôznych homeopatických prípravkoch a ich použití. Záver knihy patrí návodom na zhotovenie jednoduchých handrových bábik vyplnených ovčím rúnom