Velký receptář alternativní medicíny - Janča, Jiří, 1924-; Kuchař, Jiří, 1960-; Zelený, Václav; Martínková, Magdalena (Praha : Eminent, 2002)
Snahou alternatívnej medicíny je liečiť príčinu choroby a nie len jej prejav. Preto autor vyskúšal veľa rôznych metód liečenia počas svojej viac ako päťdesiatročnej praxe a vybral tie najosvedčenejšie. Vo svojich radách sa zameriava na úpravu a doplňovanie stravy (tzv. „diéty“), fytoterapiu (liečbu bylinami – čaje, masti, extrakty, ...), reflexnú terapiu – reflexológiu, a to rúk alebo chodidiel, príp. ďalších častí tela a homeopatiu. Najčastejšie používané prostriedky a tiež aj užitočné rady, usporiadané podľa uvedených základných metód alternatívnej medicíny, sú umiestnené hneď na začiatku knihy. Potom nasleduje praktická časť s abecedne radenými chorobami a zdravotnými ťažkosťami, kde sa nachádzajú komplexné informácie o ich riešení. Kniha je názorná a výpravná vďaka množstvu farebných fotografií a ilustrácií
Obsahuje prehľad obrázkov a fotografií na s. 8-12
Keywords: terapie komplementárne -- metódy -- využitie; javy vo fyziológii výživy; fytoterapia; masáž; homeopatia