Pozitivní život, neboli, Jak žít s virem a vírou - Jedlička, Jaroslav, 1957-; Staňková, Marie, 1941-; Strouhal, Václav; Mruškovičová, Libuše (Státní zdravotní ústav, 2002)
Brožúrka podrobne objasňuje rôzne situácie, s ktorými sa stretávajú ľudia HIV pozitívni. Napríklad ako reagovať po oznámení výsledku testu, čo robiť, aby zdravie vydržalo čo najdlhšie, ako sa stravovať, liečiť, chrániť pri sexe, ako nezískať oportúnnu infekciu od zvieraťa, kde hľadať oficiálne rady a podpory (v Čechách), ako sa vyrovnať s úmrtím milovanej osoby a pod. Cenné je desatoro prikázaní, ktoré sa osvedčilo mnohým ľuďom žijúcim s AIDS/HIV. Znie: „1.Prekonajte svoju chorobu a pracujte! 1. Jedzte to, čo Vám prospeje! 3. Robte všetko tak, aby ste svojmu telu pomohli jedlo stráviť a vhodne ho využiť! 4. Doplňte svoju diétu živinami, ktoré Vám pomôžu dosiahnuť pomalší postup choroby a mať menej sprievodných príznakov. Vaša strava musí obsahovať optimálne zloženie vitamínov! 5. Chráňte každý deň svoje telo čo najlepšie pred infekciou a úrazmi a dajte telu to, čo potrebuje ku svojej obnove! 6. Zvoľte obrannú liečbu a pridajte k Vášmu liečebnému režimu i také živiny a prírodné látky, ktoré Vám pomôžu ubrániť sa pred infekciou a pomôžu Vám brániť sa, keď infekciu dostanete! 7. Užívajte tie najlepšie dostupné antiretrovírusové prostriedky v kombinácii najlepšej pre Vás a chráňte svoje telo pred ich vedľajším účinkom! 8. Riešte hormonálne problémy Vašej choroby! 9. Cvičte! 10. Nasmerujte svoju myseľ k uzdraveniu!“