Bulimia nervosa : příručka pro všechny, kteří nemocí trpí - postižené samotné, jejich rodiny, přátelé, partnery a nektěré odborníky (učitele a lékaře první linie) - Papežová, Hana, 1953- (Psychiatrické centrum, 2003)
Bulímia je neovládateľná chuť do jedla a prejedanie sa na jednej strane a snaha o nepribratie na druhej strane, či už pomocou vracania alebo liekov na odvodnenie a preháňanie. Ústredným rysom bulímie je pocit straty kontroly nad príjmom potravy a vlastným životom. Táto porucha príjmu potravy vzniká súhrnom viacerých faktorov. Podpisuje sa tu kult štíhlosti a stigma obezity, vplyv rodiny, čiastočne i dedičnosti a charakterové vlastnosti. Spúšťačom sú stresujúce udalosti. Pre úspešné zvládnutie choroby je dôležitá motivácia pacientok, t.j. ich snaha zmeniť existujúci stav. Tomu sú nápomocné vhodné komunikačné prístupy terapeutov, ale i blízkych chorej