Ošetrovateľstvo - teória - Farkašová, Dana; Koňošová, Helena; Kubicová, Ľudmila, 1938-2015; Musilová, Mária; Závodná, Vlasta (Edícia učebníc pre stredné zdravotnícke školy, 2001)
Učebnica poskytuje teoretické základy pre prípravu sestier všetkých študijných oborov a pre pôrodné asistentky. Umožňuje základnú orientáciu v histórii, súčasnosti i trendoch rozvoja ošetrovateľskej teórie