Infarkt myokardu - Špaček, Rudolf, 1955-; Widimský, Petr, 1954- (Galén, 2003)
Nové poznatky o etiologii a patogenezi infarktu myokardu, možnosti jeho diagnostiky a zejména dramatické proměny ve způsobu léčby v uplynulých letech významně změnily náš pohled na tuto zákeřnou chorobu. Na celosvětovém rozmachu intervenční katetrizační léčby infarktu myokardu se významnou měrou podílela i česká kardiologie. Multicentrické studie »PRAGUE-1«, »PRAGUE-2« a »VINO«, vymyšlené i zorganizované autory této monografie a následně prezentované v sekcích »Hot Lines« na výročních kongresech Evropské kardiologické společnosti (1999, 2000, 2002) přispěly k tomu, že katetrizační léčba infarktu myokardu se stala na začátku 21. století optimálním standardem léčby.