Spoznajte nadané dieťa : rodičom, psychológom a pedagógom - Ostatníková, Daniela, 1957-; Laznibatová, Jolana; Jurášková, Jana (Asklepios, 2003)
Na Slovensku sa rodí približne 2–5% detí s nadpriemerným intelektom. Nadané deti majú vynikajúce abstraktné myslenie, vidia súvislosti, ktoré iných nenapadnú. Na druhej strane majú mnoho problémov, s ktorými si často nevedia rady ani ich rodičia, nieto ony samé (nepraktickosť, psychická labilnosť, prílišná pedantnosť až puntičkárstvo, individualizmus ...). Cieľom publikácie je zviditeľňovať nadanie a nadaných, pomôcť prelomiť bariéru medzi nimi a ostatnou populáciou. Knižka pozostáva z troch častí, v ktorých sa k intelektovému nadaniu vyjadrujú odborníci z oblasti medicíny, psychológie a pedagogiky. Súčasťou každej časti sú odpovede na otázky, s ktorými sa autorky najčastejšie stretávajú vo svojej odbornej praxi