Tak už dosť! : východiská zo závislostí - Janiaková, Danica; Nemec, Miroslav; Brenkus, Peter (Bratislava : KONTAKT, 2003)
Cieľom súboru článkov je „...priniesť základný prehľad o tom, čo sa u nás v liečbe závislostí deje, na jednej strane pomôcť rodinám, ktorých sa táto téma bolestne dotýka, zorientovať sa v možnostiach profesionálnych i dobrovoľníckych aktivít, na ktoré sa môžu s dôverou obrátiť, na druhej strane odbúrať predsudky voči závislým a voči podpore ich liečby. A v nezanedbateľnej miere morálne oceniť prínos ľudí, ktorí celý život zasvätili tejto náročnej práci.“ Publikácia informuje o rôznych typoch závislosti – alkoholizme, drogovej závislosti, fajčení, mentálnej anorexii, novorodencoch s abstinenčným syndrómom, alkoholizme žien a detí, závislosti na jedle, sexe i internete. Koniec knihy uzatvárajú kontaktné adresy na spovedaných lekárov a ich pracoviská, ďalej program „Dvanásť krokov anonymných alkoholikov“ fungujúci už vyše 70 rokov a dotazník na chorobné hráčstvo
Kontaktné adresy s. 217-218
Keywords: závislosť látková -- terapia -- prevencia a kontrola; alkoholizmus; fajčenie; hráčstvo patologické; práce populárne