Náuka o výžive : fyziologická a liečebná výživa - Beňo, Igor, 1937-2017; Némethyová, Zuzana (Martin : Osveta, 2003)
Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej - enterálnej a parenterálnej výživy.
1. vyd. vyšlo v r. 2001
Obsahuje bibliogr. odkazy
Učebnica je určená pre stredné zdravotnícke školy, pre sesterské študijné odbory a študijný odbor pôrodná asistentka
Keywords: javy vo fyziológii výživy -- fyziológia; hodnotenie nutričného stavu; dietoterapia; učebnica