3x333 otázek pro dětského lékaře - Velemínský, Miloš, 1936-2024 (Praha : Triton, 2002)
Autor vysvetľuje fyziologický priebeh tehotenstva a pôrodu a celkový telesný, pohybový, zmyslový, duševný a citový vývoj dieťaťa. Nezabúda i na rodičov a informuje o organizácii detského lekárstva, o screeningu (t.j. aktívnom vyhľadávaní chorôb) u detí, o peňažných dávkach pre matky – rodičov. Zaujímavé sú kapitoly o režime dňa a o vození a nosení detí. Rozsiahla časť je venovaná racionálnej výžive v detskom veku a hlavne prevencii a liečbe rôznych ochorení dýchacieho, tráviaceho, vylučovacieho systému, pohlavných orgánov, očí, sluchu, kože, a pod., a tiež aj prevencii úrazov. Jednotlivé kapitoly sú spracované väčšinou vo forme odpovedí na najčastejšie otázky. Tie sú doplnené mnohými názornými ilustráciami, fotografiami a 29 prílohami
Fotogr. na predsádkach
Bibliogr. odkazy s. 243. Register
Kniha je určená rodičom, aby im pomohla získať istotu pri starostlivosti a výchove detí
Keywords: starostlivosť o dieťa; starostlivosť o dojča; výchova dieťaťa; javy fyziologické, vo výžive dojčiat; gravidita; príručka; práce populárne