Glaukom : průvodce pro pacienty, úvod pro zdravotníky, příručka pro rychlou informaci - Flammer, Josef, 1948-; Meier, Elisabeth; Pache, Mona; Schneider, Peter; Stümpfig, Daniela (Triton, 2003)
Kniha je určená všetkým, ktorých zaujíma glaukóm - pacientom, laikom, študentom, praktickým lekárom a zdravotníckym sestrám. Glaukóm „zelený zákal“ je pomerne bežné očné ochorenie, ktoré keď sa nelieči, vedie k oslepnutiu. Kniha významného švajčiarskeho oftalmológa Josefa Flammera dôkladne a názorne informuje o príčinách, následkoch a možnostiach liečby glaukómu. Vybrané podstatné odborné informácie sú podané zrozumiteľne, s množstvom farebných obrázkov a prehľadnými tabuľkami. Pre zvedavejších záujemcov sú určené doplňujúce kapitoly, ktoré podrobnejšie vysvetľujú jednotlivé hlavné témy. Obsahuje aj prehľad ďalších literárnych zdrojov, slovníček pojmov, kontaktné adresy a register