Základy klinické endodoncie - Peřinka, Luděk, 1955-; Bartůšková, Štěpánka; Záhlavová, Eva, 1935- (Quintessenz, 2003)
V knize je představen koncept soudobé moderní české endodoncie, jakož i diagnostika endodontického ošetření a předloženy stávající postupy ošetření a přehled vybraných nástrojů a pomůcek, potřebných v této, tak důležité oblasti stomatologie. Monografie se v nebývalé šíři a rozsahu kapitol věnuje praktickému endodontickému ošetření. Vedle jednotlivých kapitol, jako je např. morfologie, dezinfekce, nástroje atd., je důraz kladen především na samotné endodontické ošetření a metody při něm používané. Krok za krokem autor popisuje jednotlivé postupy, překládá správné řešení, jakož i ukazuje možné chyby, které mohou nastat. Kniha je určena především všem praktickým zubním lékařům, neboť se s problémy z oblasti endodoncie setkávají téměř denně ve své praxi. Současně kniha poslouží všem studentům stomatologie, jakožto základní rozsáhlá učebnice endodoncie.