Promoting independence following a spinal cord injury : manual for mid-level rehabilitation workers - World Health Organization; World Confederation for Physical Therapy; World Federation of Occupational Therapists (Geneva : World Health Organization, 1996)
Príručka radí stredným rehabilitačným pracovníkom ako zaobchádzať s deťmi alebo dospelými, ktorí mali poranený miechu, a tiež aj ich rodinám a ostatným zdravotníckym pracovníkom. Príručka obsahuje informácie o samotnom poranení miechy a o emocionálnych a fyzikálnych účinkoch tohto typu poranenia. Poukazuje na to, ako určiť rôzne stupne poranenia a zaoberá sa základnou starostlivosťou o osoby po poranení miechy. Ponúka nápady, ako podporiť samostatnosť vo všetkých ohľadoch každodenného života človeka. To zahŕňa zvládnutie močenia, defekácie, prevenciu preležanín, cvičenie, sedenie, výber a používanie vozíka, presun, používanie paralyzovaných rúk, umývanie, obliekanie, státie a prechádzanie. Zdôraznené sú určité problémy sexuálneho života. Popísané sú jednoduché vylepšenia vozíka pre ľahšie využívanie doma i okolo domu. Nakoniec, a snáď najdôležitejšie myšlienky sú o tom, ako môžu ľudia s poranenou chrbticou zostať aktívni a včleniť sa do spoločnosti
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: poranenia miechy -- rehabilitácia -- ošetrovanie; aktivity denného života; ošetrovateľstvo rehabilitačné -- metódy; terapia cvičením -- metódy; Svetová zdravotnícka organizácia; Ľudia zdravotne postihnutí a rehabilitácia -- 5; príručka