Promoting the development of infants and young children with spina bifida and hydrocephalus : guide for mid-level rehabilitation workers - World Health Organization; World Confederation for Physical Therapy; International Federation for Hydrocephalus and Spina Bifida; World Federation of Occupational Therapists (Geneva : World Health Organization, 1996)
Príručka radí stredným rehabilitačným pracovníkom ako zaobchádzať s dojčatami, deťmi a mladými dospelými, ktorí majú spinu bifidu a hydrocefalus, a tiež aj ich rodinám a ostatným rehabilitačným a zdravotníckym pracovníkom. Príručka obsahuje informácie o typoch, znakoch a príčinách porúch spina bifida a hydrocefalus a o zhodnotení stupňa vývoja dieťaťa a o komplikáciách súvisiacich s poruchami spina bifida a hydrocefalus. Popísané sú tréningové cvičenia na podporu normálneho vývoja, pohyblivosti, samostatnosti a vzdelávania. Predstavené sú dlahy a náčinie, ktoré sa môžu lokálne vyrobiť a použiť na podporu normálneho vývoja a pohybu. Niektoré adaptácie môžu byť potrebné v konkrétnych krajinách
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: spina bifida -- rehabilitácia -- dojča -- dieťa; hydrocefalus -- rehabilitácia -- dojča -- dieťa; vývin dieťaťa; ošetrovateľstvo rehabilitačné -- metódy -- vzdelávanie; Svetová zdravotnícka organizácia; Ľudia zdravotne postihnutí a rehabilitácia -- 5; príručka