Angličtina pro lékaře : manuál pro praxi - Parkinson, Joy (Grada, 2004)
Potřebujete mluvit s anglicky mluvícím kolegou (lékařem, zdravotníkem) či pacientem? Nebo snad máte v úmyslu vyjet pracovně do anglicky mluvících zemí – zejména Velké Britanie a zemí bývalého Commonwealthu? Pak nezbytně potřebujete právě tuto knihu! Překlad pátého vydání mimořádně úspěšné knihy autorky, která připravuje ve svých kurzech zahraniční lékaře pro praxi v anglicky mluvících zemích. Kniha vyšla již v Japonsku, Číně i Polsku. V knize najdete naprosto vše potřebné – od struktury britského zdravotnictví, přes typické vzory konverzace s pacienty včetně jejich vyšetření až po slangové výrazy, synonyma a zkratky, nechybí ani vzory profesionálních dopisů.