Angličtina pro lékaře : manuál pro praxi - Parkinson, Joy; Topilová, Věra (Praha : Grada, 2004)
Potřebujete mluvit s anglicky mluvícím kolegou (lékařem, zdravotníkem) či pacientem? Nebo snad máte v úmyslu vyjet pracovně do anglicky mluvících zemí – zejména Velké Britanie a zemí bývalého Commonwealthu? Pak nezbytně potřebujete právě tuto knihu! Překlad pátého vydání mimořádně úspěšné knihy autorky, která připravuje ve svých kurzech zahraniční lékaře pro praxi v anglicky mluvících zemích. Kniha vyšla již v Japonsku, Číně i Polsku. V knize najdete naprosto vše potřebné – od struktury britského zdravotnictví, přes typické vzory konverzace s pacienty včetně jejich vyšetření až po slangové výrazy, synonyma a zkratky, nechybí ani vzory profesionálních dopisů.
Vo fonde SlLK sa tiež nachádza angl. orig.: A manual of English for the overseas doctor, 4. vyd. - pod signatúrou K 40987.
dotlač v r. 2013
Keywords: terminológia ako téma; lekárstvo; jazyk (reč); lekári; jazyk anglický; príručka