Návrat do života : rady ženám po operácii na rakovinu prsníka - Siracká, Eva, 1926-2023; Liga proti rakovine SR (Bratislava : Liga proti rakovine SR, 2003)
Program Návrat do života predstavuje psychosociálnu podporu ženám s rakovinou prsníka. Iniciátorkou bola v roku 1952 americká pacientka Theresa Lasser, ktorá cítila potrebu zveriť sa s problémami, ktoré jej spôsobila choroba niekomu, koho stihol podobný osud. Program sa natoľko ujal, že ho už aj onkologickí odborníci na celom svete považujú za dôležitú súčasť pri úplnej rehabilitácii žien s rakovinou prsníka. Návrat do života je zahrnutý aj v programe Ligy proti rakovine SR (www.lpr.sk), ktorá už v roku 1990 iniciovala vznik prvého svojpomocného klubu pre ženy po amputácii prsníka s názvom „Venuša“. Takéto kluby sú na celom svete a veľmi účinne riešia psychosociálne problémy podobne postihnutých žien. Ich vysoká účinnosť je zabezpečená vďaka vyškoleným dobrovoľníčkam z radov bývalých pacientok, ktoré sa vedia dokonale vžiť do situácie novej pacientky a poskytnúť jej uspokojivé odpovede na mnohé praktické a intímne otázky
Keywords: nádory prsníka -- rehabilitácia; práce populárne; príručka