Vrozené srdeční vady v dospělosti - Rubáčková Popelová, Jana, 1956- (Grada Publishing, 2003)
Počet dospelých s vrodenou srdcovou vadou stúpa a v súčasnosti už prevyšuje počet detí s vrodenou srdcovou vadou viac ako dvojnásobne. Bude narastať i počet týchto chorých v lekárskych ordináciách. V českej literatúre však doteraz chýba monografia, ktorá by sa venovala problematike vrodených srdcových vád špecificky z hľadiska dospelého veku. Zámerom autorky bolo vyplniť túto medzeru a podeliť sa o svoje klinické skúsenosti. Monografia poskytuje jednoduchou a prehľadnou formou základné informácie o morfológii , patofyziológii, klinických nálezoch, diagnostike, liečbe a prognóze najčastejších vrodených srdcových vád v dospelom veku. Je doplnená mnohými názornými obrázkami