Vrozené srdeční vady v dospělosti - Rubáčková Popelová, Jana, 1956-; Žáček, Pavel, 1959- (Praha : Grada Publishing, 2003)
Počet dospelých s vrodenou srdcovou vadou stúpa a v súčasnosti už prevyšuje počet detí s vrodenou srdcovou vadou viac ako dvojnásobne. Bude narastať i počet týchto chorých v lekárskych ordináciách. V českej literatúre však doteraz chýba monografia, ktorá by sa venovala problematike vrodených srdcových vád špecificky z hľadiska dospelého veku. Zámerom autorky bolo vyplniť túto medzeru a podeliť sa o svoje klinické skúsenosti. Monografia poskytuje jednoduchou a prehľadnou formou základné informácie o morfológii , patofyziológii, klinických nálezoch, diagnostike, liečbe a prognóze najčastejších vrodených srdcových vád v dospelom veku. Je doplnená mnohými názornými obrázkami
Obsahuje bibliogr. odkazy. Register. Zoznam skratiek
Publikácia je určená nielen kardiológom, ale aj internistom, praktickým lekárom, študentom medicíny a širokej lekárskej verejnosti
Keywords: chyby srdcové vrodené -- patofyziológia -- diagnostika -- terapia; riziko; prognóza; echokardiografia -- využitie