Prvá pomoc pre deti : ako sa zachovať v núdzových situáciách - Hlúchová, Lucia; Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (Bratislava : Vydavateľstvo Príroda, 1998)
Príručka radí deťom názorným a zrozumiteľným štýlom ako poskytovať prvú pomoc v rôznych núdzových situáciách. Dozvedia sa ako ošetriť a riešiť reznú ranu, odreninu, krvácanie z nosa, pohryznutie psom, bodnutie hmyzom, uhryznutie hadom, dusenie, podvrtnutie, zlomeninu, otras mozgu, popáleniny, poleptanie, úraz elektrickým prúdom, otravy, úpal, topenie, pád pod ľad, vracanie, šok, mdlobu a bezvedomie. Vysvetlený je odsun postihnutého z nebezpečného miesta, uloženie do stabilizovanej polohy a poskytovanie umelého dýchania. Priložené sú tiež všetky čísla tiesňového volania a najnutnejšie vybavenie lekárničky na školský výlet
Vydané v spolupráci so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou
Keywords: prvá pomoc -- metódy -- dieťa; príhody náhle; príručka; práce populárne