Schizofrénie : základy pre porozumenie a orientáciu - Hell, Daniel; Schüpbach, Daniel (Vydavateľstvo F, 2004)
Keď sa stanoví diagnóza „schizofrénia“ , znamená to pre pacientov a príbuzných často dlhoročný zápas s chorobou. Okrem toho musia žiť so stigmou, ktorú táto porucha v našej spoločnosti ešte stále má. Preto je dôležité získavať dôkladné informácie o tomto ochorení. Dostatočné znalosti o vzniku, priebehu a liečbe schizofrénie dodáva viac istoty pre rozhovor s lekármi a psychológmi. A v neposlednom rade aj viac istoty pri zaobchádzaní so susedmi a priateľmi, ktorí sa často uťahujú do ústrania len z neistoty. Kniha je napísaná zrozumiteľne a doplnená adresami rôznych svojpomocných skupín na Slovensku. Pripojený je aj slovník najdôležitejších pojmov a zoznam použitej i odporúčanej literatúry