Život s endoprotézou kyčelního kloubu - Matouš, Miloš; Matoušová, Miluše; Kučera, Miroslav, 1932- (Grada Publishing, 2005)
V súčasnej dobe stúpa počet osôb s endoprotézou bedrového kĺbu, ale aj kolenného kĺbu. Tento chirurgický zákrok umožňuje návrat do normálneho života bez bolesti a bez výrazného pohybového obmedzenia. Úspešnosť návratu závisí hlavne od aktívneho prístupu každého operovaného jedinca, ako dokáže využiť všetky prostriedky, ktoré mu pomôžu prekonávať dočasné ťažkosti. Jedným z prostriedkov je cielene zameraný pohyb, ktorý vedie k obnove operovaného kĺbu. Obsahom publikácie sú cvičebné programy i stručné informácie o kĺbe ako takom, o jeho funkcii. Sú tiež uvedené dôvody, ktoré vedú k vykonaniu náhrady kĺbu endoprotézou