Atopický ekzém - Čapková, Štěpánka, 1950-; Špičák, Václav, 1929-2019; Vosmík, František, 1935- (Trápi vás ..., 2004)
Atopický ekzém, pre svoj vznik v prvých mesiacoch života tiež nazývaný detským ekzémom, je silne svrbivé, obyčajne roky trvajúce zápalové kožné ochorenie, spojené s rodinným výskytom prieduškového záduchu (astmy) alebo sennej nádchy. Sklon k týmto trom ochoreniam, pre ktoré sa používa jednotiaci názov atopia, býva dedičný. Toto aktualizované a doplnené vydanie knihy dáva odpovede na najčastejšie otázky ohľadne choroby a celkového zdravotného stavu pacientov, ich liečby, životného štýlu i rôznych možnostiach pomoci zo strany štátu a spoločnosti