Vědomí léčí : Feldenkraisova metoda dynamického zdraví - Shafarman, Steven (Pragma, 1997)
Kniha zrozumiteľným jazykom vysvetľuje Feldenkraisovu metódu, ktorá nadväzuje na prirodzený spôsob, ktorým sme sa v detstve učili loziť, chodiť a hovoriť. Obsahuje šesť základných lekcií, ktoré nám pomôžu uvedomovať si ako dýchame, sedíme a chodíme. Ak si uvedomujeme svoj pohyb, stávame sa pružnejšími. Pomocou Feldenkraisovej metódy sa môžeme naučiť zmierňovať bolesť, zvyšovať pružnosť a zotavovať sa z telesného a citového stresu. Predstavené cviky možno robiť doma alebo v zamestnaní a dokonca i v aute. Nie sú v rozpore so žiadnou terapiou ani cvičebným programom. Feldenkraisove lekcie ukazujú, že také problémy ako svalová strnulosť alebo stres nevyžadujú vonkajšie zásahy, lebo liek máme v sebe