EKG stručně, jasně, přehledně - Hampton, John R. (Grada Publishing, 2005)
Publikace vynikajícím způsobem vysvětluje základy EKG a umožňuje tak co možná nejstručněji a nejjasněji proniknout do základů odečítání křivek a získat základní orientaci pro další klinická hodnocení srdečních poruch a chorob.