EKG a jeho hodnocení - Khan, Gabriel M. I. (Grada Publishing, 2005)
Kniha předkládá čtenářům jedinečnou metodu přesného a rychlého hodnocení EKG o jedenácti krocích, která je konstruována jako přátelská k uživateli. Posluchači medicíny by tuto metodu postupných kroků měli zvláště uvítat, protože zjednodušuje popis EKG a současně je přesnější, než starší metody popisu a hodnocení, jež vznikly a byly popsány před 50 lety. Stručný styl knihy dovoluje podat ve zhuštěné podobě mnoho informací, jež je snadné jednoduše použít. Jedenáct kroků je popsáno jako algoritmus a definováno ve druhé kapitole s odkazy do dalších kapitol, z nichž každá rozvádí jeden z kroků a přináší rozšiřující materiál pro mladé lékaře a kardiology i pro internisty. Přechod textu od základních informací k pokročilým je velmi rychlý. Všechna diagnostická EKG kritéria jsou doprovázena příslušnými instruktivními elektrokardiogramy, a jsou proto i rychlým opakováním nebo osvěžením znalostí před různými kvalifikačními testy, a zejména před atestačnízkouškou z kardiologie. Text tedy je cennou pomůckou všem, kteří se chtějívzdělat v hodnocení EKG.