Kniha o těhotenství a porodu : [první český interaktivní průvodce těhotenstvím, porodem a šestinedělím] - Pařízek, Antonín, 1959- (Praha : Galén, 2005)
Kniha zrozumiteľne a prehľadne popisuje: zásady plánovaného rodičovstva, spôsoby prirodzeného i umelého otehotnenia prvé známky tehotenstva, krok za krokom sleduje vývoj zárodku a plodu, predpôrodnú starostlivosť v Českej republike, hygienu a životosprávu tehotných, pôrod či už prirodzený alebo operačný, cisársky rez a pod., všetky moderné postupy v tíšení bolesti pri pôrode, napr. epidurálnu analgéziu, šestonedelie s ohľadom na priaznivý vplyv kojenia, rizikové tehotenstvo, nepravidelne prebiehajúce šestonedelie, antikoncepčné prostriedky a metódy. Nakoniec je pripojený slovník lekárskych pojmov a skratky používané v pôrodníctve
V názve dokumentu namiesto spojky "a" použitý znak "zavináč"
Podnázov z obálky
Obsahuje bibliogr. odkazy
Register
Slovník
Skratky
Keywords: gravidita -- fyziológia; pôrod; rodičovstvo; starostlivosť o matku, sociálna; hygiena -- tehotenstvo; obdobie popôrodné; dojčenie; príručka