Mozek a jeho duše - Koukolík, František, 1941- (Makropulos, 2005)
Publikácia sa zaoberá zmyslovým vnímaním a poznávaním, pamäťou, rečou a jazykom, vedomím a orientovanou pozornosťou, emociálnosťou, riadiacimi funkciami i vedomím v zmysle sebauvedomovania, včítane ich porúch. Súčasťou sú i kapitoly o tak častých a ťažkých ochoreniach, ako sú Alzheimerova choroba, schizofrénia a depresia