Mozek a jeho duše - Koukolík, František, 1941-; Renčín, Vladimír, 1941- (Praha : Galén, 2005)
Publikácia sa zaoberá zmyslovým vnímaním a poznávaním, pamäťou, rečou a jazykom, vedomím a orientovanou pozornosťou, emociálnosťou, riadiacimi funkciami i vedomím v zmysle sebauvedomovania, včítane ich porúch. Súčasťou sú i kapitoly o tak častých a ťažkých ochoreniach, ako sú Alzheimerova choroba, schizofrénia a depresia
Obsahuje bibliogr. odkazy
Skratky
Keywords: mozog -- fyziológia -- patofyziológia; vnímanie; pamäť; reč; aktivita pohybová; vedomie; emócie; sebaobraz; práce populárne