Pozitivní život : neboli jak žít s virem a vírou - Jedlička, Jaroslav, 1957-; Staňková, Marie, 1941-; Strouhal, Václav; Mruškovičová, Libuše (Státní zdravotní ústav, 2005)
Dnes už neplatí dávnejší pohľad na HIV infekcie a ochorenie AIDS: styk s HIV = AIDS = smrť. Veda a výskum priniesli nové možnosti pri ošetrovaní infikovaných osôb. Nie je to však jednoduché. Ťažkosti s dodržiavaním prísne predpísanej liečby, časté a vážne vedľajšie účinky a predovšetkým rezistencia na lieky robia starosť všetkým ošetrujúcim lekárom. Problémom je zvoliť optimálny čas na nasadenie liečby. Je veľa neznámeho, na ktoré treba odpovedať. Ako to povedať rodine, priateľom, v zamestnaní? Aká bude ich reakcia? Ako dodržiavať prísnejšie zásady bezpečného sexu, aby sa neinfikovala ďalšia osoba, ...? Odpovede na podobné otázky prináša táto knižočka. Za všetky – osvedčené desatoro prikázaní pre dlhý život s vírusom HIV: Prekonajte svoju chorobu a pracujte! Jedzte, čo Vám prospeje! Robte všetko tak, aby ste svojmu telu pomohli jedlo stráviť a vhodne ho využiť! Doplňte svoju diétu živinami, ktoré Vám pomôžu získať pomalší postup choroby a mať menej sprievodných príznakov. Vaša strava musí obsahovať optimálne zloženie vitamínov! Chráňte každý deň svoje telo čo najlepšie pred infekciou a úrazmi a dajte telu to, čo potrebuje na svoju obnovu! Zvoľte obrannú liečbu a pridajte k Vášmu liečebnému režimu i také živiny a prírodné látky, ktoré Vám pomôžu ubrániť sa pred infekciou a pomôžu Vám brániť sa, i keď infekciu dostanete! Užívajte tie najlepšie antiretrovírusové prostriedky v pre Vás najlepšej kombinácii a chráňte svoje telo pred ich vedľajšími účinkami! Riešte hormonálne problémy Vašej choroby! Cvičte! Nasmerujte svoju myseľ k uzdraveniu!