Biofyzika, biochémia a rádiológia - Šajter, Vít, 1934-2016; Turecký, Ladislav, 1953-; Kadlečík, Rudolf, 1948-; Bořuta, Peter (Vydavateľstvo Osveta, 2006)
Táto učebnica nadväzuje na predchádzajúce vydanie z roku 2002. Bola napísaná s cieľom stať sa pomôckou na pochopenie základných poznatkov z biofyziky, biochémie a rádiológie, ktoré využíva každý medicínsky odbor pri výklade funkcií organizmu. Jej štruktúra zohľadňuje aktuálny stav poznatkov v týchto oblastiach, ako aj súčasné trendy na školách s podobným zameraním v zahraničí. Cieľom autorov bolo vysvetliť študentom princípy a fyzikálnu podstatu fyziologických funkcií v organizme, vplyv fyzikálnych faktorov životného a pracovného prostredia na živý organizmus, objasniť biochemické procesy v živom organizme, základy klinickej biochémie, fyzikálnu podstatu a využitie ionizujúceho žiarenia v diagnostike a terapii, ako aj oboznámiť s princípmi ochrany zdravia pred jeho účinkami.