Základní a klinická farmakologie - Katzung, Bertram G. (A Lange medical book., 2006)
Učebnica predstavuje komplexný a systematický prehľad súčasnej farmakológie, pokrývajúci všetky hlavné oblasti od základných princípov pôsobenia liečiv, cez podrobné rozdelenie podľa účinku na rôzne orgánové systémy, až po špecializované témy ako toxikológia, chemoterapia nádorov či farmakoterapia v detskom a geriatrickom veku. Kniha ponúka prehľad receptorovej farmakodynamiky, farmakokinetiky, klinického hodnotenia liekov, ako aj praktické aspekty racionálnej preskripcie. Je určená najmä študentom medicíny, farmácie a zdravotníckych odborov, ako aj odborníkom hľadajúcim ucelené a aktuálne informácie o liečivách a ich použití v klinickej praxi.