Principles of development - Wolpert, Lewis; Jessell, Thomas; Lawrence, Peter; Meyerowitz, Elliot; Robertson, Elizabeth; Smith, Jim (Oxford University Press, 2007)
Publikácia sa zaoberá princípmi vývinu a vývoja, vývinovou aj evolučnou biológiou. Vývinová biológia stojí v centre celej biológie mnohobunkových organizmov. Zaoberá sa procesmi, ktorými gény v oplodnenom vajíčku riadia správanie buniek v embryu a určujú tak podstatu rastlín alebo živočíchov. Najnovšie poznatky v bunkovej a molekulárnej biológii v posledných rokoch prispeli k významnému pokroku vo vývinovej biológii. Tretie vydanie tejto publikácie je rozšírené o najnovšie poznatky týkajúce sa napríklad pochopenia formovania telesných osí, nervového vývoja a kmeňových buniek Tieto nové časti sú doplnené ilustráciami. V knihe sa kladie dôraz na skorý vývin a formovanie telesného plánu a orgánových systémov, ako končatín a nervového systému, ale nájdeme tu aj kapitoly zaoberajúce sa neskorším vývinom, vrátane rastu a regenerácie. Jednotlivé kapitoly sa venujú ontogenéze niektorých živočíšnych druhov, najmä drozofily, ktorej vývin je najlepšie preskúmaný, ale aj stavovcom, hlístovcom, ježovke, plášťovcom a slizovkám, ako aj vývinu rastlín. Kniha končí úvahami o vývine a evolúcii. Má 551 strán, obsahuje množstvo farebných obrázkov a je určená najmä študentom