A textbook of neuroanatomy - Patestas, Maria A.; Gartner, Leslie P. (Blackwell Publishing, 2006)
Učebnica neuroanatómie je rozdelená do dvoch častí. V prvých deviatich kapitolách nájdeme prehľad neuroanatómie, ktorý nás uvedie do terminológie. Druhá časť (kapitoly 10-23) používa slovník odborných termínov z prvej časti na detailnejšie informácie týkajúce sa rôznych dráh a systémov, ktoré spolupôsobia pri množstve funkcií nervového systému človeka. Každá kapitola začína klinickými prípadmi, kľúčové slová sú v kapitolách zdôraznené. Za kapitolami je zhrnutie, ktoré slúži ako pomôcka pre študentov pri učení. Tabuľky synoným a eponým pomáhajú pri používaní viacerých možných termínov pre každé slovo z terminologického slovníka. Kniha má 454 strán a nájdeme v nej množstvo farebných obrázkov a schém. Sprievodné webovské stránky (www.blackwellpublishing.com/patestas) obsahujú ilustrácie a animácie, ako aj odpovede na otázky. Inštruktorská CD-ROM verzia je taktiež dostupná