Diagnostic imaging - Woodward, Paula J.; Kennedy, Anne; Sohaey, Roya; Byrne, Janice L.B; Oh, Karen Y.; Puchalski, Michael D. (Amirsys, 2005)
Táto publikácia sa zaoberá najnovšími poznatkami z oblasti diagnostického zobrazovania v pôrodníctve. Je rozdelená na 18 častí. Prvá z nich sa zaoberá zobrazovaním normálnej a patologickej gravidity v prvom trimestri. Ďalšie časti sa postupne venujú zobrazovacím metódam mozgu, chrbtice, tváre a krku, hrudníka, srdca, brušnej steny, gastrointestinálneho, močovopohlavného a muskulosleletárneho systému plodu, a to ako za normálnych, tak aj za patologických podmienok. V 11. a 12. časti sa autori zaoberajú zobrazovaním normálnej aj patologickej pupočnej šnúry, placenty a membrán. Mnohopočetná gravidita je témou 13. časti. V 14. a 15. časti nájdeme informácie o využití zobrazovacích metód pri diagnostike chromozómových a multisystémových porúch a syndrómov. Posledné tri kapitoly sa venujú diagnostike transplacentárnych infekcií plodu, patologickým stavom spojeným s amniotickou tekutinou a diagnostike patologických podmienok týkajúcich sa gravidnej matky. V celej publikácii je venovaná veľká pozornosť diferenciálnej diagnostike. Nájdeme v nej množstvo ultrasonografických zobrazení aj farebných fotografií. Uvítajú ju najmä odborníci v rádiológii, perinatológii, kardiológii, patológii a genetike zaoberajúci sa diagnostikou v pôrodníctve