Zakim and Boyer's hepatology : a textbook of liver disease. Vol. 2 - Boyer, Thomas D.; Wright, Teresa L.; Manns, Michael P.; Zakim, David (Elsevier Saunders, 2006)
V poradí už piate vydanie tejto dvojdielnej publikácie pozostáva z 12 častí. Prvé dve sa venujú patofyziológii a diagnostike ochorení pečene, v tretej autori zhrnuli klinické dôsledky chorôb pečene. V ďalších častiach sa postupne preberajú poškodenia pečene podľa etiológie - poškodenie toxínmi, poškodenie infekčného alebo imunologického pôvodu, vaskulárnymi ochoreniami alebo nádormi pečene, ako aj chorobami žlčových ciest. Samostatné časti sú venované aj transplantácii pečene, vplyvu iných orgánov na funkciu pečene a dedičným a pediatrickým ochoreniam pečene. Kniha má 1516 strán, je doplnená množstvom tabuliek, schém a čiernobielych i farebných diagnostických zobrazení. Poteší nielen každého hepatológa a gastroenterológa, ale aj študióznych lekárov z iných odborov