Oral pathology - Soames, J. V.; Southam, J. C. (Oxford, U.K. : Oxford University Press, 2006)
Štvrté vydanie tejto publikácie po siedmich rokoch odzrkadľuje najmä veľké pokroky v molekulárnej biológii a genetike. Kniha je rozdelená do 17 kapitol. Postupne sa v nich preberajú jednotlivé patologické procesy v ústnej dutine. Prvé kapitoly sa zaoberajú poruchami vývoja zubov, kraniofaciálnymi anomáliami, zubným kazom, chorobami zubnej drene, periodontu a ústnej sliznice. V ďalších sa autori venujú nádorom ústnej dutiny, infekciám ústnej sliznice, vezikulobulóznym ochoreniam a chorobám slinných žliaz. Témou posledných kapitol sú odontómy a odontogénne nádory, choroby kostí a temporomandibulárneho kĺbu. Kniha má 278 strán, obsahuje farebné aj čiernobiele fotografie a obrázky a je určená najmä študentom zubného lekárstva, ale aj zubným lekárom
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: patológia ústnej dutiny; choroby stomatognatické -- patológia; nádory ústnej dutiny -- patológia; dutina ústna -- patológia