Photodermatology - Ferguson, James; Dover, Jeffrey S. (London, U.K. : Manson Publishing, 2006)
Fotodermatológia sa zaoberá štúdiom biologických účinkov ultrafialového a viditeľného žiarenia na pokožku a v posledných dvoch desaťročiach sa prudko rozvinula. Úvodné kapitoly tejto publikácie uvádzajú čitateľa do problematiky základnej fotobiológie, fotofyziky a fotoprotekcie. Kniha je zameraná na klinickú prezentáciu, výskum a diskusiu o možnostiach terapie rôznych fotodermatóz, ako aj na diskusiu o rýchlo sa rozvíjajúcej laserovej chirurgii kože. Nájdeme tu aj najčerstvejšie informácie o laserovej a fotodynamickej terapii. Niekoľko kapitol je venovaných postupne rôznym druhom fotodermatóz, ako aj rôznym spôsobom ich terapie. Publikácia má 160 strán, obsahuje množstvo farebných fotografií, obrázkov, schém a tabuliek a je určená najmä dermatológom. Jej účelom je vzbudiť záujem o túto problematiku
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: fotobiológia; choroby kožné -- etiológia -- diagnostika -- terapia; lúče ultrafialové -- účinky nežiaduce; choroby kožné -- rádioterapia; lasery -- využitie