Color atlas of acupuncture : body points, ear points, trigger points - Hecker, Hans-Ulrich; Steveling, Angelika; Peuker, Elmar T.; Kastner, Jörg; Liebchen, Kay; Kopp, Stefan; Peters, Gustav; Hammes, Michael (Stuttgart : Thieme, 2001)
Farebný vreckový atlas akupunktúrnych bodov vznikol ako odpoveď na požiadavku mnohých lekárov na referenčný materiál, ktorý by umožňoval rýchlu orientáciu v dennej praxi. Autori používajú najnovšie anatomické názvoslovie a aktivita jednotlivých akupunktúrnych bodov je opísaná nielen podľa konvenčných lekárskych indikácií, ale aj podľa tradičných čínskych spôsobov. Výber akupunktúrnych bodov je založený na skúsenostiach lekárov participujúcich na tomto projekte, ktorí akupunktúru mnoho rokov praktizujú a niektorí z nich aj vyučujú. Skúsení akupunkturisti tu nájdu zaujímavé detaily pre presnú lokalizáciu akupunktúrnych bodov pomocou príslušných anatomických štruktúr. Kniha má 268 strán a poteší všetkých lekárov zaoberajúcich sa akupunktúrou
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: akupunktúra; meridiány; body akupunktúrne; atlas