Sexuální zneužívání dětí - Weiss, Petr; Brichcín, Slavoj, 1935-; Dunovský, Jiří; Fifková, Hanka; Kolářský, Aleš, 1932-2017; Mitlöhner, Miroslav; Procházka, Ivo; Pöthe, Peter; Spilková, Jana; Uzel, Radim, 1940-2022; Täubner, Vladimír; Trojan, Ondřej; et al. (Psyché, 2005)
Problematika sexuálneho zneužitia a jeho následkov sa dnes týka veľkej časti populácie. Preto vyšlo znova toto dielo popredných českých odborníkov, a to aktualizované a rozšírené. Problémom zneužívania detí sa zaoberá ako z pohľadu páchateľov, tak z pohľadu detí. Prináša nielen teoretické práce vytyčujúce problémy v oblasti prevencie sexuálneho zneužívania, v sexuologickej diagnostike, v otázkach kriminalistických a právnych, ale aj kapitoly sumarizujúce praktické skúsenosti z liečby páchateľov pedofilných deliktov a terapie ich obetí. Autori nezabudli ani na stále aktuálny okruh otázok súvisiacich s terapiou dospelých obetí sexuálneho zneužitia v detstve a s detskou pornografiou